Wilde oogst quiche
Op zaterdag duik ik graag de keuken in om weer een nieuw recept te maken. Dit keer bedacht ik het recept voor de wilde oogst quiche. In de tuin is nu volop daslook, bieslook en zevenblad te vinden. Allemaal ontzettend smaakvol en vooral ook heel gezond! Daarnaast heb ik nog voldoende uien en knoflook op voorraad van de oogst van vorig jaar en in de koelkast had ik nog een pakje fetakaas liggen. In mijn hoofd ontstond al snel het idee voor een hartig taartje met een heerlijk zoet vleugje. Daar was dan het idee geboren voor een wilde oogst quiche met wilde eetbare planten, fetakaas en ahornsiroop. Wij hebben tijdens de lunch gesmuld van dit taartje. Het was echt waanzinnig lekker en daarom wil ik mijn recept ook graag met jullie delen!
Wat heb je nodig?
- 1 handvol zevenblad
- 1 handvol daslookbladeren (ca 12 flinke blaadjes)
- 12 bieslookstengel
- 2 middelgrote uien
- 3 teentjes knoflook
- 5 takjes tijm
- 200 gr fetakaas
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 6 plakjes bladerdeeg
- Springvorm (17,5 cm)
En nu aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in grove stukken en de knoflooktenen in kleine stukjes. Verkruimel de fetakaas en rits de tijmblaadjes van de takjes, fruit de ui en knoflook samen in een beetje olie of bakboter in ca 3 minuten in een koekenpan. Snijd ondertussen het zevenblad, daslook en bieslook fijn. Voeg deze na 3 minuten toe aan de ui en knoflook en bak deze groente al omscheppend nog eens 3 minuten mee. Haal de pan van het vuur en voeg de verkruimelde fetakaas en de tijmblaadjes toe. Meng alles al omscheppend goed met elkaar.
Vet de springvorm (17,5 cm) met een beetje boter in, zodat het taartje straks makkelijk uit de vorm komt. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Laat aan de bovenkant het bladerdeeg over de rand hangen, dit vouwen we later naar binnen. Doe de vulling uit de koekenpan in de met bladerdeeg beklede springvorm en besprenkel de bovenkant met ahornsiroop. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen, zodat er een mooie rand om het taartje ontstaan.
Bak het taartje in het midden van de voorverwarmde oven af. Afhankelijk van de oven is het taartje na 35-40 minuten klaar. Smullen maar!
Variatie
Natuurlijk kun je dit taartje ook met andere eetbare planten en kruiden maken. Elk seizoen zijn er weer andere eetbare wilde planten en groenten te oogsten. Pas het recept gerust op het seizoen aan.
Zelf heb ik gekozen om dit taartje vegetarisch te maken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om vis of vlees toe te voegen. Als je liever een plantaardig taartje wilt eten, vervang je fetakaas en bladerdeeg door een vegan variant. Kies voor de ingrediënten die jij lekker vindt!
Reacties
Wilde oogst quiche — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>